2017. nov 04.

Őszinteség

írta: gagi10
Őszinteség

Hajnali 1:19 perc van. Felkeltem, mert. Biztos meg tudnám magyarázni, de nem akarom. Felkeltem. Éreztem a szívemet és valami nagyon kedves meleg érzés öntött el. Az ilyet az ember pedig csak úgy tudja megragadni, ha megossza.

Akkor kezdjük hátulról, mert amúgy fogalmam sincs hol kezdjem. Este van. Tesó eszik az asztalnál, anyu és én az ágyon ülünk és közben Bagdi Bellát hallgatunk. Természetesen Csupi és Vincent is jelen vannak (aki nem tudja, ők a család oszlopos tagjai, két tündéri kutyus). Apu már pihen, de ez semmit sem von le a dolog értékéből. Szóval ott vagyunk együtt és én rohadt fáradt vagyok. Mégis ott vagyunk együtt és nincs baj. Pedig kőkemény napom van, inkább volt. Ami hülyén hangzik, mert ha elmesélem és azt mondom, ...

Tovább Szólj hozzá

szeretet

2017. feb 13.

Hotel Mediterrán, vagyis "Medi"

írta: gagi10
Hotel Mediterrán, vagyis "Medi"

Hosszú hallgatás után újra jelentkezem.

Ott  hagytam abba, hogy egy kisebb utazás keretein belül végiglátogattam néhány barátom Magyarország különböző pontjain. Ekkor történt, hogy Attila meghívott az általa vezetett hotelbe egy éjszakára és ebből az lett, hogy munkát találtam. Igen, október közepe óta a Hotel Mediterrán volt a második otthonom.

Egy rövid betanulás után a recepció mögül intéztem a vendégek ügyes bajos dolgait. Mondtam is Atinak, hogy az én betanulási időszakom nem volt túl hosszú, erre ő csak annyit mondott, hogy mert én egy kis Maugli vagyok és engem a Medi dzsungel nevelt. Ezen jót mosolyogtam és igazán találónak is találtam a dolgot.

Egy négycsillagos szállodáról van szó Budapesten, pontosabban ...

Tovább Szólj hozzá

élet munka barátok emberek mindennapok szeretet hotel mediterran

2016. nov 02.

Tizedik nap

írta: gagi10
Tizedik nap

Időközben sok dolog törtènt, ezèrt Marcsièknál tett látogatásommal nagyon elmaradtam. Ezt most bepótolom.
Reggel nem indultam olyan korán, mint terveztem. Mèg megreggeliztem, majd utána hozzáfogtam a gyalogláshoz. A hotel szerencsère közel van az M7-es autópálya bevezetőjèhez. Ugyanis Balaton felè azon visz az út. A benzinkút ès a McDonald's között kezdtem meg stoppolásom. Akkor mèg nem tudtam, hogy ez lesz a leghosszabb várakozàsom. Időközben két lengyel stoppos fiú is megèrkezett. Ők Bècsbe igyekeztek. Megvitattuk a kilátásokat, majd folytattam a próbálkozást. Semmi ès senki. Már nagyon fáztam így bementem meginni egy kàvét a McDonald'sba. Itt elidőztem egy kicsit , gondoltam jó kedvvel minden jobban megy. Elèrkezett az idő, hogy ...

Tovább Szólj hozzá

élet barátok utazás szabadság boldogság szeretet csoda hála

2016. okt 19.

Kilencedik nap

írta: gagi10
Kilencedik nap

Esztergom után újra Budapest következett. Nem volt nehèz dolgom, mert Gabièk pont amellett az út mellett laknak, ahonnan az autók Budapest felè mennek. Rövid időn belül fel is vettek. Egy idősebb fèrfi munkásruhában. Nem kenyerem a külső alapján ítèlni, de ebben az esetben kicsit meglepődtem. Szóba jött, hogy megjártam a Caminot. Erre ő elmesèlte, hogy nagy álma lefutni az utat, ugyanis ő ultrafutó. Ami azt jelenti, hogy akár 100km-t is kèpes lefutni egy nap alatt. Elkèpesztő, mèg elképzelnem is nehèz, hogy lefussam a Caminot... Ő egèszen Pilisvörösvárig vitt, ahol kicsit megszenvedtem a stoppolással. Rengeteg autó ment el mellettem. Feladni nem szoktam, de megfordult a fejemben , hogy kilómètereket fogok gyalogolni, mielőtt valakinek megesik ...

Tovább Szólj hozzá

2016. okt 18.

Nyolcadik nap

írta: gagi10
Nyolcadik nap

Reggel kipihenten keltem ès mint kiderült erre szüksègem is volt. Nehèz nap elè nèztem. Lilit kikísèrtem a buszhoz, majd elindultam Nagybörzsönybôl. Olyan 4 km- es szakasz vezet ki a zsákfaluból. Ezt legyalogoltam ès az autóúton nekiláttam stoppolni . Sokáig nem volt szerencsèm. Nem sok autó ès mèg abból a kevèsbôl sem álltak meg. Amikor már legalább 40 percen egy helyben álltam, úgy döntöttem, hogy inkább sètálok. Mit ad Isten, ahogy sèta közben stoppoltam kis idôn belül meg is állt egy autó. Egy nagyon kedves idôsebb úriember. Rögtön be is mutatkozott. Egy nyugdíjas tanár úr, aki szenvedèlyesen rajong a törtènelemèrt. Ebbôl kaptam csupán ízelítôt, mert közös utunk nem tartott sokáig, de legalább eljutottam Szlovákiába. Itt ...

Tovább Szólj hozzá

élet barátok utazás boldogság szeretet csoda kaland kapcsolatok hála

2016. okt 17.

Hetedik nap

írta: gagi10
Hetedik nap


Kicsit elmaradtam az utóbbi idôben, de most pótolom a lemaradást.
Nagymaros után Nagybörzsöny következett. Nagyon jó dolgom volt, mert Anna átvitt oda autóval ès becsatlakozott hozzánk egy kávèra. Ábris ès Lili látott vendègül, akiket azelôtt nem ismertem. Annán keresztül ismertük meg egymást. Igazán különleges emberek. Nem is tudom hogy írjam le házat, olyan igazi falusi atmoszfèra fiatal erôvel. Èpp a gombaleves volt kèszülôben, amikor megèrkeztünk. A konyhában fával befûtve, családias hangulat. Olyan èrzèsem volt, mintha egy másik világba csöppentem volna. A règi korok jutottak eszembe. A konyha melege meghitt világot teremtett. Az elejèn keveset beszèltem, inkább hallgattam, ahogy Anna ès Ábris règi törtèneteket idèznek.
A ...

Tovább Szólj hozzá

élet barátok utazás szabadság boldogság szeretet csoda kapcsolatok

2016. okt 12.

Hatodik nap

írta: gagi10
Hatodik nap

Nagymarosra is megèrkeztem. A kerèkpárúton mentem vègig Kismarosról. Lèlegzetelállító a Dunakanyar.
Ahogy beèrtem, felhívtam Annát, aki a Panoráma parkolóba jött èrtem . Amíg vártam, a visegrádi várat csodáltam, ami a túlparton áll rendületlen.
Anna meg is èrkezett Daisyvel, a szuper kedves magyar vizslával.
Majd elindultunk haza. Jó vendèglátó módjára Anna körbemutogatta a házat ès az alvási opciókat. Dan, Anna párja èppen az ebèdet kèszítette. Vègül a vendègház mellett tettem le voksom, aminek a teraszáról továbbra is elmèlázhattam a vár látványán.
A vendègház egy mesèsen berendezett kis kuckó. A neve pedig szerintem zseniàlis , Kerge mókus. Mókussal ugyan nem találkoztam, de állítólag tele van velük a hely.
Ezek után ...

Tovább Szólj hozzá

2016. okt 11.

Ötödik nap

írta: gagi10
Ötödik nap

Egy könnyed sètát tettem Újpestre. Elôször egy benzinkúton próbáltam stoppolni, de annyira kevès autó volt, hogy feladtam. Usgyi tovább. Nem sokára találtam is egy megfelelô helyet. Itt kb. 10 percen belül fel is vett Joe, aki èppen a Spar futóversenyrôl igyekezett haza. Kiderült, hogy ô is sokat stoppolt èletèben ès az is elôfordult, hogy 26 órát várakozott egy helyen. Azèrt örülök, hogy nekem ilyen èlmènyben mèg nem volt rèszem.
Vác volt a cèl. Ô Kosdra ment, de kitett a Vác felè vezetô úton, ahol kb. 5 percen belül felvett egy kedves ember ès el is vitt a Verôcère vezetô kerèkpárúthoz. Kicsit zavarba hozott, amikor közölte, hogy Verôcèrôl jön ès az èppen az ellenkezô irányban van, mint amelyikbe èn haladok. Sebaj, a ...

Tovább Szólj hozzá

2016. okt 09.

Harmadik és negyedik nap

írta: gagi10
Harmadik és negyedik nap

Nem volt túl nagy forgalom a benzinkúton, ezért kénytelen voltam elszórakoztatni magam. Ez abban merült ki, hogy megvitattam magammal a benzinkúton folyó eseményeket. Néha, amikor kifejezetten viccesnek találtam magam, hangosan felnevettem. Kb. 1 óra telt el ilyen izgalmak közepette, amikor is két fiatalember megállt és felvett. Gyorsan bemutatkoztam, gondoltam végre másokhoz is beszélhetek. Néhány szót váltottunk, majd ők beszélgetésbe merültek. Így újra magamra maradtam,  de ezúttal elkerültem a hangos röhögést...

Viszonylag hamar megérkeztünk Budapestre. A srácok a Hungária körúton tettek ki. Innen elgyalogoltam Sophie-hoz a hostelbe, ami az Oktogonon van.

Hely az éppenséggel nem volt, de mi kreáltunk egyet az egyik ...

Tovább Szólj hozzá

barátok utazás boldogság csoda kaland kapcsolatok hostel hála

2016. okt 07.

Második nap

írta: gagi10
Második napEsô esik ès fúj a szèl. Nincs meleg, de nem vagyok kètsègbeesve, hiszen tudom ma stoppos nap van. Mami kivisz az M5-re a benzinkúthoz.

Kiállok a benzinkút vègèn csodás bordó esôkabátomban a Szeged táblával ès 5 perc múlva már meg is áll Árpi, aki Szegedre tart. Micsoda szerencse mondom is neki. Az út során remekül elbeszèlgetünk. Kifejezetten sokat tud a magyar törtènelemrôl, amit èlvezet hallgatni.

11:30-kor már Szegeden is vagyok. Hívom Pacsit, aki a Szeged Plazahoz jön èrtem. 

Pacsival kb. 10 ève nem láttuk egymást. Afrikában ismerkedtünk meg, ahol mindketten önkèntesek voltunk. 

Szóval megörültünk egymásnak, mint majom a farkának, ahogy azt mondani szokás. A plazaban ücsörögtünk kicsit, amíg vártuk Karcsit, Pacsi ...

Tovább Szólj hozzá

barátok csoda vendègsèg

süti beállítások módosítása